Sprutmålat

Högtalarna är äntligen lackade. Då jag inte har någon lämplig plats för sprutmålning inomhus fick jag hålla till i trädgården. Meteorelogerna lovade omväxlande regn och sol, så jag fick improvisera en s.k. sprutbox på gräset framför huset med tak som skydd mot vädrets makter. Som grädde på moset kunde jag dessutom lacka samtliga ytor på en gång, även om baksidan som jag fick spruta upp-och-ner inte blev lika jämnt målad som de övriga ytorna.

Sprutbox

Resultatet då? Nja, utomhus kryllar av små saker som flyger omkring och fastnar i färg, så det blev ingen “pianolack” direkt…

Blodvite

Skulle montera en extra hatthylla i hallen.

Emedan väggen består av blå-grå lättbetong, och hatthyllan, som är av ek, är väldigt tung, beslutade jag mig för att skaffa speciella lättbetong-pluggar. Dessa pluggar var försedda med enorma vingar, och skulle slås in i ett litet hål medelst hammare, varvid vingarna skulle få pluggen att skruva sig in i betongen.
I teorin alltså.
I verkligheten visade det sig att pluggen fastnade i hålet och blev sned. Två lyckades jag med innan hammaren slant på den krokiga pluggen och träffade min tumme mellan handen och den yttre leden så att blodvite uppstod. Efter en mängd kraftuttryck kunde jag dock konstatera att inget var brutet; hammaren hade träffat lite på sniskan.

Efter allt borrande var det dags att damsuga lite. Då fick jag känna på en nackdel med en hylla i huvudhöjd…

Sista semesterdagen

Jag och barnen ägnade sista semesterdagen åt att besöka tekniska museet. Bland alla roliga föremål var en Cray 1, Prirate Bay-servern, en Imsai 8080 och..

Gamla fröken Ur
Gamla fröken Ur

Safari

Sovit ganska hyfsat i tältet. Hatar utedass. Frukosten i “campen” var bra, över förväntan bra t.o.m.

Lilla k tappade sin tand.

Efter frukost var det samling vid bilarna för att åka ner till safari-entrén för att få slinka in på safarituren före kreti-o-pleti-turisterna som inte sovit i tält bland strutsar.

Nu fick vi äntligen se girafferna i full-size (de ville inte komma ut ur båsen på rundvandringen igår), annars var det ganska mycket swish-swosh-slut! Trots mitt kanon-skarpa fasta 150mm macro-tele blev det inga bra bilder inifrån bilen (som väntat eftersom bilrutorna måste vara uppe hela tiden), men senare under dagen blev det underbart skarpa bilder på zebror och apor i det fria.

Faktum är att jag körde med samma fasta objektiv på kameran båda dagarna på kolmården och saknade nästan inte alls en zoom utom vid ett fåtal tillfällen, som inne hos lejonen.

Silkesapa
Silkesapa

Efter safarin så knatade vi runt och tittade på kameler, zebror, elefanter och allsköns antiloper och andra klövdjur.

Efter ett besök i aphuset åt vi lunch bestående av äckliga pastaskruvar för 75 spänn, vilade en stund innan vi ställde oss i kö med 1800 andra för att titta på delfinshowen igen.

Därefter kände vi oss ganska nöjda med äventyr för den här gången…

Savann

Idag åkte vi till kolmårdens djurpark. Delfinshow och andra djur stod på programmet innan vi ska sova i tält bland vilddjuren på “Savannen”.

Kvällen började med att åka i karavan till “campen”. Där lastade vi ur våra sovsäckar och kuddar och marscherade till tälten. Tälten är riktigt rymliga saker, en del tvåmans- och en del fyrmanstält. Dessa består av två tvåmans som satts ihop med ett förtält, en “lounge”. Alla tält var mer-eller-mindre permanent uppsatta på altaner av trä.

Efter att ha fördelats på tält installerade vi oss medan guiderna ordnade med mat. Hamburgare och korv. För att fördriva tiden matades strutsarna med gräsbollar.

Efter maten kom kvällens överraskning. Promenad innanför inhägnaden. Vi knatade runt en bana och hälsade på vilda lamor, stengetter, vildhundar, en massa djur som kommit in i sitt stall, och, sist men inte minst: Lejonen. Lejonen befann sig som väl var med kraftiga galler mellan dom och oss, eftersom de såg oss som mat…