Färdiga!

Modell till vänster och resultat till höger.

De färdiga högtalarna väger drygt 34 kg, varav 29 kg är låda. Materialet är tre lager olika skivor. Innerst 12 mm OSB, i mitten 12 mm spån och ytterst 16 mm MDF, utom i baffeln där det är dubbla lager MDF. Resultatet är en otroligt fast och stabil konstruktion utan att behöva några extra stag internt.
Hur låter det då? Bra, men aningen tunt i basen, dock inte värre än att det kan avhjälpas med en sub-bas.

Sprutmålat

Högtalarna är äntligen lackade. Då jag inte har någon lämplig plats för sprutmålning inomhus fick jag hålla till i trädgården. Meteorelogerna lovade omväxlande regn och sol, så jag fick improvisera en s.k. sprutbox på gräset framför huset med tak som skydd mot vädrets makter. Som grädde på moset kunde jag dessutom lacka samtliga ytor på en gång, även om baksidan som jag fick spruta upp-och-ner inte blev lika jämnt målad som de övriga ytorna.

Sprutbox

Resultatet då? Nja, utomhus kryllar av små saker som flyger omkring och fastnar i färg, så det blev ingen “pianolack” direkt…

Hylla till skrivarna

Någonstans behöver våra skrivare och scanner husera. Efter en tids funderande satte jag mig med CAD-programmet en stund, och fram kom det här:

HP LJ4+ längst ner så länge tonern räcker, sen åker den till tippen och ersätts av en praktisk låda att förvara papper, toner och liknande i. I mitten färgskrivaren och på toppen en scanner.

Materialet ska vara björk, och hörnet mellan de raka bakbenen och det svängda frambenet ska finger-sinkas, men det syns inte på ritningen, jag får fixa det till senare. Hela härligheten blir drygt 120cm hög.