Julpyssel

Stora K har nu fått påbörja sin elektronikutbildning på allvar. Sista vardagen före jul hade jag ärende till Elfa, och passade på att köpa en julgran. 23’e december fick Stora K löda ihop den. Och tänka sig; den fungerade!

julgran-storak.jpg

Den enda hjälp hon behövde var lite glada tillrop, och hjälp att tolka färgringarna på motstånden och 3-4 kallödningar som jag fixade till.

Nästa projekt är redan påbörjat. Nu gäller det en FM-radiomottagare som jag fick av mina kollegor när jag slutade på mitt förra jobb. Radion är mycket svårare, eftersom det fler typer av komponenter och säkert 10 olika värden på kondensatorerna (som kan vara ganska svårtolkade ibland), så det blir en riktig utmaning för Stora K.

Server-uppdatering

Uppdaterat till Centos5. Allt funkade smärtfritt (om man anser att 4-5 timmars backup-restore är utan smärta) bortsett från windows-kopplingen. Man kunde ju tro att det skulle vara att flytta den gamla /etc/samba till den “nya” burken, men icke sa nicke. Nu funkar inte windows alls. Lika bra det så kan vi kasta ut skiten på en gång. 🙁 Ush och blä!

Y får skaffa en iMac istället.