Sista semesterdagen

Jag och barnen ägnade sista semesterdagen åt att besöka tekniska museet. Bland alla roliga föremål var en Cray 1, Prirate Bay-servern, en Imsai 8080 och..

Gamla fröken Ur
Gamla fröken Ur

Sjukt!

En skvaller-site publicerar ett nytaget iPhone-photo, föreställande Steve Jobs på väg ut från Apples kontor, och börskursen stiger med 4$!

Safari

Sovit ganska hyfsat i tältet. Hatar utedass. Frukosten i “campen” var bra, över förväntan bra t.o.m.

Lilla k tappade sin tand.

Efter frukost var det samling vid bilarna för att åka ner till safari-entrén för att få slinka in på safarituren före kreti-o-pleti-turisterna som inte sovit i tält bland strutsar.

Nu fick vi äntligen se girafferna i full-size (de ville inte komma ut ur båsen på rundvandringen igår), annars var det ganska mycket swish-swosh-slut! Trots mitt kanon-skarpa fasta 150mm macro-tele blev det inga bra bilder inifrån bilen (som väntat eftersom bilrutorna måste vara uppe hela tiden), men senare under dagen blev det underbart skarpa bilder på zebror och apor i det fria.

Faktum är att jag körde med samma fasta objektiv på kameran båda dagarna på kolmården och saknade nästan inte alls en zoom utom vid ett fåtal tillfällen, som inne hos lejonen.

Silkesapa
Silkesapa

Efter safarin så knatade vi runt och tittade på kameler, zebror, elefanter och allsköns antiloper och andra klövdjur.

Efter ett besök i aphuset åt vi lunch bestående av äckliga pastaskruvar för 75 spänn, vilade en stund innan vi ställde oss i kö med 1800 andra för att titta på delfinshowen igen.

Därefter kände vi oss ganska nöjda med äventyr för den här gången…

Savann

Idag åkte vi till kolmårdens djurpark. Delfinshow och andra djur stod på programmet innan vi ska sova i tält bland vilddjuren på “Savannen”.

Kvällen började med att åka i karavan till “campen”. Där lastade vi ur våra sovsäckar och kuddar och marscherade till tälten. Tälten är riktigt rymliga saker, en del tvåmans- och en del fyrmanstält. Dessa består av två tvåmans som satts ihop med ett förtält, en “lounge”. Alla tält var mer-eller-mindre permanent uppsatta på altaner av trä.

Efter att ha fördelats på tält installerade vi oss medan guiderna ordnade med mat. Hamburgare och korv. För att fördriva tiden matades strutsarna med gräsbollar.

Efter maten kom kvällens överraskning. Promenad innanför inhägnaden. Vi knatade runt en bana och hälsade på vilda lamor, stengetter, vildhundar, en massa djur som kommit in i sitt stall, och, sist men inte minst: Lejonen. Lejonen befann sig som väl var med kraftiga galler mellan dom och oss, eftersom de såg oss som mat…

PC01

Äntligen klar med kretskorten till PC01. Gerber-filerna är skickade till leverantören i Kina, och ska levereras ca 1:a Augusti.

Bäst att set till att vi kan får ihop lite firmware tills dess…, och en manual…, och en simulator…, och en C-kompilator….

Ganska mycket kvar att göra således 🙂

Hoppas det finns 20 personer (till) som vill köpa en dator med ordentlig retro-känsla 🙂