Nördigt i köket…

Allting verkade klaffa bra idag. Häromdagen lät jag mig inspireras av en kollega (Anders) som hade en burk hemgjord äppelgelé i sin matlåda. Igår när jag grävde i garaget hittade jag stativet till silduken, och idag räddade jag ett par kilo äpplen från att hamna i komposten. Efter att ha omsorgsfullt putsat bort dåliga delar från frukten kokades den tills den blev mosig. Efter avrinning var det ungefär en liter saft kvar, som jag sen kokade till gelé med noggrant uppmätt sockermängd.

Något som inte klaffade däremot, var att jag kastat en kasse med barnmatsburkar igår, men några lyckades jag skrapa ihop och komplettera med någon gamma syltburk.

Jag trodde aldrig att de skulle ha såna antika saker som syltparaffin i affären, men det hade de, så nu blev burkarna ganska täta och snygga med printade etiketter och allt. (Är man inte redan stämplad som Mac-taliban så blir man det väl nu…)

Äpplegeléburkar på en kalkelplatta

Tre av burkarna placerade på en kakelplatta som ska sitta i vårt nya badrum. Undrar om inte burkarna skulle göra sig fint med en röd-vit-rutig “kalott” av tyg?