Inspirerande läsning

En ny bok anlände strax före nyår:

peter_wilson-design_recipies_for_fpgas-small.jpg

Den är en mycket lättläst och inspirerande bok om FPGA-design. Jag letade efter just en sådan bok för att komma igång med GLUE till PC01. Under ett par dagar har vi varit hos barnens mormor och morfar. Det har gett mig många långa tillfällen till läsning, vilket jag utnyttjat för att plöja boken från pärm till pärm.

Tyvärr så var alla kod-exempel skrivna i VHDL. Jag skulle föredragit Verilog, men man får väl kompromissa. 🙂

Ett exempel i boken var en mycket enkel CPU. Implementationen var mycket snyggt uppdelad i moduler. Detta exempel fick mig att börja tänka på en gammal idé jag haft sedan mitten av 90-talet; att implementera en DataGeneral Nova (eller 16-bits Eclipse) med modern teknik. Här kan vi snacka om riktiga “Blinkenlights”!

One Reply to “Inspirerande läsning”

Comments are closed.