Ny kamera

Sedan Canon lanserade sin EOS 7D har det kliat i shopping fingrarna. Tills nyligen har jag egentligen inte haft någon anledning att byta, eftersom den gamla EOS 30D varit bra nog. Eftersom Y ville ha en lätt och smidig kamera fick jag plocka bort tunga objektiv och batterigrepp med dubbla batterier, vilket gjort att den inte längre passar min hand.

Nu hade jag alltså en anledning till att byta kamera, men vad skiljer egentligen 30D från 7D? Några saker som är särskilt viktiga? Jag satte ihop två  listor över nya saker och förbättrade saker och rankade i “viktighetsordning”:

Nya saker:

 1. Inbyggd, trådlös styrning av 580EX-blixtar
 2. Automatisk sensorrengöring
 3. Autofokuskalibrering
 4. Vädertätningar
 5. Kompatibel med fjärrkontrollen RC-1
 6. Filmning i HD-1080p

Förbättringar:

 1. Mycket bättre AF
 2. Bättre ljuskänslighet
 3. Högre upplösning (18 Mpx)
 4. Snabb seriebildstagning (8 mot 3 blder per sekund)
 5. 100% sökarbild
 6. Större skärm

Med kameran i hand kan jag konstatera att det enda som inte är bättre är att inmatningsratten på baksidan blivit halkigare! Nu väntar en vinter och en vår med massor av fotograferande.