Tjuvstartad jul

Stora K har fått prova på att griljera skinka. Vi hittade färdigkokt “helgskinka” till fyndpris på det stora matvaruhuset i Veddsta.

Griljera skinka är nog en bra övning för stora K

Tänkte jag, dessutom skulle det passa bra till vörtbrödet jag bakade förra helgen, och omedelbart frös in.

Hon fick börja med att läsa receptet riktigt noga, sätta ugnen på rätt temperatur och kolla så att alla ingredienser fanns hemma. Ägg, senap och ströbröd, allt fanns. Jag hjälpte henne med att ta bort nät och skära bort svålen och lite av fettlagret, eftersom det verkade lite onödigt farligt att sätta en mycket vass 20cm lång, rätt tung kockkniv i händerna på en ovan 7-åring.

Hon penslade på smeten galant, strödde på brödsmulorna och satte in formen i ugnen. Fantastiskt duktigt 🙂

För att fira hennes nyvunna kockkunskaper gick hela familjen på Bio och såg “Råttatouille”. Alla hade kul, utom lilla K som hade ganska svårt att sitta stilla.

Filmen var allt bra, men jag hade väntat mig mer efter alla lovord den fått.