Xilinx ISE

Nu har jag installerat ISE webpack, en gratisvariant av Xilinx ISE. Egentligen hade jag laddat ner den för flera månader sedan, men det hade inte blivit av att installera förr’ns nu. Min installation var en 9.1, men 9.2 finns redan att tanka hem. Eftersom paketet är på någon GB vill jag nog prova och se först.

Min ursprungliga uppfattning av “Webpack” var att det var ett mindre program för att ta en färdig-syntetiserad konstruktion och anpassa den till mål-kretsen, och sedan “slanga” ner den i målsystemet. Det var en mycket grov underskattning.

ISE Webpack är ett komplett IDE för FPGA- och CPLD-konstruktion. Det innehåller allt från “projekt”-hantering och texteditor till syntetisering och simulering av såväl VHDL som Verilog och gamla Abel. Samt det jag trodde ovan.

Ska bli spänande att se vad som händer 🙂