Savann

Idag åkte vi till kolmårdens djurpark. Delfinshow och andra djur stod på programmet innan vi ska sova i tält bland vilddjuren på “Savannen”.

Kvällen började med att åka i karavan till “campen”. Där lastade vi ur våra sovsäckar och kuddar och marscherade till tälten. Tälten är riktigt rymliga saker, en del tvåmans- och en del fyrmanstält. Dessa består av två tvåmans som satts ihop med ett förtält, en “lounge”. Alla tält var mer-eller-mindre permanent uppsatta på altaner av trä.

Efter att ha fördelats på tält installerade vi oss medan guiderna ordnade med mat. Hamburgare och korv. För att fördriva tiden matades strutsarna med gräsbollar.

Efter maten kom kvällens överraskning. Promenad innanför inhägnaden. Vi knatade runt en bana och hälsade på vilda lamor, stengetter, vildhundar, en massa djur som kommit in i sitt stall, och, sist men inte minst: Lejonen. Lejonen befann sig som väl var med kraftiga galler mellan dom och oss, eftersom de såg oss som mat…