Blodvite

Skulle montera en extra hatthylla i hallen.

Emedan väggen består av blå-grå lättbetong, och hatthyllan, som är av ek, är väldigt tung, beslutade jag mig för att skaffa speciella lättbetong-pluggar. Dessa pluggar var försedda med enorma vingar, och skulle slås in i ett litet hål medelst hammare, varvid vingarna skulle få pluggen att skruva sig in i betongen.
I teorin alltså.
I verkligheten visade det sig att pluggen fastnade i hålet och blev sned. Två lyckades jag med innan hammaren slant på den krokiga pluggen och träffade min tumme mellan handen och den yttre leden så att blodvite uppstod. Efter en mängd kraftuttryck kunde jag dock konstatera att inget var brutet; hammaren hade träffat lite på sniskan.

Efter allt borrande var det dags att damsuga lite. Då fick jag känna på en nackdel med en hylla i huvudhöjd…