Vårtecken

Påsk igen. Fyra dagar ledigt. Vi packade volvon på fredagsmorgononen och brände iväg mot Motala för att hälsa på barnens mormor och morfar. Bortsett från det vanliga gnabbet (JAG skall ha Ariel-dockan! Nej JAG!) så gick allt bra fram till Örebro. När vi passerade Ekströms anläggning ropade Stora K: Mamma, Lillasyster kräks!

Snabb kursändring. Vi svängde av första bästa avfart, mot ett industriområde, och stannade. Lägligt nog hade nästan allt kommit i en fleece-filt, och Y var snäll nog att sanera. Jag passade på tillfället att sträcka på benen i dikeskanten. Se där, årets första (för oss) tussilago!

Nästa laddning kom utanför Askersund, men var inte riktigt lika lättsanerad. Y torkade av det mesta, men finputsningen fick vänta tills vi kommit fram. Inklusive grundlig tvätt av bilbarnstolen.

Lördagen bjöd på påskparad runt torget i Motala. Alla utkädda barn skulle gå efter orkestern, som också skulle vara påskpyntade. En trumpetare var iklädd en kycklingdress, men resten av musikerna sina vanliga kläder. Två barn hade ställt upp, men fick avbryta efter en meter, då killen tappade kjolen.

Vid ett besök på ICA Maxi hittade jag en nyutgåva (ganska) av kalssikern Wolfenstein 3D på rea. Skall bli kul att testa vid tillfälle. Den borde gå att köra i dosemu eller i freedos under VMWare eller Xen.

Hemresan klarades av utan incidenter. Vi åkte efter lunch och Lilla K somnade efter 5 minuter. Hon vaknade i Västerås, så vi passade på att stanna på den stora hamburgerkedjan. Trots att vi fått mycket och god mat innan vi åkte stoppade vi i oss lite hamburgare. Jag testade en Big:er Mac, med en rejäl köttbit i. Ganska gott, och mätt blir man.

Väl hemma igen fick jag pejl på Battle for Wesnoth, ett spel som påminner lite om W****aft (I || II). Det är en mycket trevlig bekantskap som jag säkert kommer återkomma till, likaså Wargus som är en metod för att spela Warcraft II under Linux.